Κριτική Επιτροπή

Τις υποψηφιότητες στα Healthy Food Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γεώργιος Μπόσκου

Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Αντιπρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
αντιΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Βασιλική Κωσταρέλλη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

andriopoulos

Σπύρος Ανδριόπουλος

CEO Aboutnet, Digital Marketing Specialist
varagiannis

Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης

M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Εντ.Διδάσκων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
unknown

Θεοφάνης Γεωργόπουλος

Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
giazitzi

Κατερίνα Γιαζιτζή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc, PhD Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
giannakoudaki

Άννα Γιαννακουδάκη

Χημικός-Κοσμητολόγος, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (πρώην Τμήμα Αισθητικής-Κοσμητολογίας), ΔΙΠΑΕ
zinoviadou

Δρ. Κική Ζηνοβιάδου

Κοσμήτορας Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή 
kolombotsou

Δρ. Νατάσα Κολομβότσου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υγιεινολόγος M(Med)Sc, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού
koutelidakis

Αντώνης Κουτελιδάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Διευθυντής ΠΜΣ ""Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία"" Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
krikidis

Δημήτρης Κρικίδης

Ειδικός Καρδιολόγος, Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ, Μέλος ΔΣ, Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
manolarakis

Μανώλης Μανωλαράκης

Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Μέλος ΔΣ ΕΔΔΕ
mixalis

Θάνος Μιχάλης

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, BSc, BA, MEd, PhD, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
mourouti

Δρ. Νίκη Μουρούτη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη, Προπτυχιακό Πρόγραμμα BSc (Hons) Διαιτολογία, Athens Downtown campus, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
bakas

Ιωάννης Μπάκας

Digital Marketing Specialist, General Manager of Digitalrev.gr / Fmh.gr
papaxrhstou

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr, Συγγραφέας

Δηλώσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης των Healthy Food & Bio Awards 2026

“Τα βραβεία αυτά συντελούν ουσιαστικά στην προώθηση της καινοτομίας καθώς κερδίζουν αναγνωσιμότητα εταιρείες που επενδύουν σε νέες συνταγές, προϊόντα προστιθέμενης διατροφικής αξίας, πρακτικότητα και βιώσιμες συσκευασίες. Παράλληλα με κάθε βράβευση ενισχύεται η εξαγωγική δραστηριότητα καθώς η διάκριση μπορεί να λειτουργήσει ως “διαβατήριο” για αγορές του εξωτερικού ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μια κουλτούρα ποιότητας που ωφελεί και τον τελικό καταναλωτή.”

Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Κοσμήτορας Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

“Τα βραβεία έχουν εξελιχθεί σε θεσμό που αναδεικνύει τις πραγματικές δυνάμεις της αγοράς τροφίμων. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης δίνουν κίνητρο στις επιχειρήσεις να βελτιώνονται συνεχώς και να τολμούν την καινοτομία. Πιστεύω ότι η επιρροή τους είναι ουσιαστική, γιατί όχι μόνο καθοδηγούν τις τάσεις – όπως ποιότητα, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια – αλλά και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής, ώστε να μπορεί να σταθεί ισότιμα στο διεθνές περιβάλλον.”

Σπύρος Ανδριόπουλος , Digital Marketing Specialist, CEO Aboutnet

“Τα βραβεία τροφίμων τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός που δεν περιορίζεται στην αναγνώριση, αλλά καθοδηγεί και την αγορά. Η ανάδειξη προϊόντων με ποιότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα διαμορφώνει τάσεις, ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και παρακινεί τις επιχειρήσεις σε συνεχή εξέλιξη. Στην Ελλάδα, όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία, οι διακρίσεις λειτουργούν ως μοχλός εξωστρέφειας, προβάλλοντας διεθνώς την αξία των ελληνικών προϊόντων. Έτσι, τα βραβεία αποτελούν ταυτόχρονα αναγνώριση και κίνητρο για πρόοδο σε όλο τον κλάδο.”

Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Εντ.Διδάσκων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

“Τα βραβεία έχουν εξελιχθεί σε έναν θεσμό με ουσιαστικό κύρος, που αναδεικνύει και ενθαρρύνει την καινοτομία στον χώρο των τροφίμων και των συμπληρωμάτων. Κάθε χρόνο παρατηρείται μεγαλύτερη συμμετοχή και διαφοροποίηση προϊόντων, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες αξιοποιούν τον θεσμό όχι μόνο ως αναγνώριση, αλλά και ως κίνητρο για να επενδύσουν σε ποιότητα, διατροφική αξία και βιωσιμότητα. Η επιρροή των βραβείων είναι πλέον εμφανής: διαμορφώνουν τις καταναλωτικές τάσεις, ενισχύουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε νέες προτάσεις και καθοδηγούν την αγορά προς πιο υγιεινές, ισορροπημένες και σύγχρονες επιλογές.”

Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr, Συγγραφέας
“Τα βραβεία προσφέρουν την δυνατότητα παρουσίασης των νέων τάσεων και καινοτόμων ιδεών στον τομέα των τροφίμων και της διατροφής, προάγοντας τον υγιή ανταγωνισμό με απώτερο στόχο την ανάδειξη και βελτιστοποίηση της συνεχούς ανάπτυξης του κλάδου της αγροδιατροφής στον Ελλαδικό χώρο. Η μελλοντική εστίαση στα τρόφιμα και στη διατροφή, τόσο σε πρωτογενές όσο και σε βιομηχανικό επίπεδο, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα μας, δεομένων της ποικιλίας ποιοτικών αγροδιατροφικών πρώτων υλών που παρέχει.”

Αντώνης Κουτελιδάκης , Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Διευθυντής ΠΜΣ “Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία”, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
“Τα βραβεία αποτελούν θεσμό που προάγει την καινοτομία, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα στον χώρο των τροφίμων. Ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν τις τάσεις και κατευθύνουν την ελληνική αγορά προς μια πιο υπεύθυνη και δυναμική πορεία. ”

Θάνος Μιχάλης, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, BSc, BA, MEd, PhD, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών