Κριτική Επιτροπή
Τις υποψηφιότητες στα Healthy Food Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Γεώργιος Μπόσκου
Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Αντιπρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
αντιΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Βασιλική Κωσταρέλλη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής
Σπύρος Ανδριόπουλος
CEO Aboutnet, Digital Marketing Specialist
Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης
M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Εντ.Διδάσκων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Θεοφάνης Γεωργόπουλος
Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κατερίνα Γιαζιτζή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc, PhD Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Άννα Γιαννακουδάκη
Χημικός-Κοσμητολόγος, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (πρώην Τμήμα Αισθητικής-Κοσμητολογίας), ΔΙΠΑΕ
Δρ. Κική Ζηνοβιάδου
Κοσμήτορας Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Δρ. Νατάσα Κολομβότσου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υγιεινολόγος M(Med)Sc, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού
Αντώνης Κουτελιδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Διευθυντής ΠΜΣ ""Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία"" Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Δημήτρης Κρικίδης
Ειδικός Καρδιολόγος, Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ, Μέλος ΔΣ, Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
Μανώλης Μανωλαράκης
Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Μέλος ΔΣ ΕΔΔΕ
Θάνος Μιχάλης
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, BSc, BA, MEd, PhD, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ. Νίκη Μουρούτη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη, Προπτυχιακό Πρόγραμμα BSc (Hons) Διαιτολογία, Athens Downtown campus, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Ιωάννης Μπάκας
Digital Marketing Specialist, General Manager of Digitalrev.gr / Fmh.gr
Πάρης Παπαχρήστος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr, Συγγραφέας
Δηλώσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης των Healthy Food & Bio Awards 2026
“Τα βραβεία αυτά συντελούν ουσιαστικά στην προώθηση της καινοτομίας καθώς κερδίζουν αναγνωσιμότητα εταιρείες που επενδύουν σε νέες συνταγές, προϊόντα προστιθέμενης διατροφικής αξίας, πρακτικότητα και βιώσιμες συσκευασίες. Παράλληλα με κάθε βράβευση ενισχύεται η εξαγωγική δραστηριότητα καθώς η διάκριση μπορεί να λειτουργήσει ως “διαβατήριο” για αγορές του εξωτερικού ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μια κουλτούρα ποιότητας που ωφελεί και τον τελικό καταναλωτή.”
Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Κοσμήτορας Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
“Τα βραβεία έχουν εξελιχθεί σε θεσμό που αναδεικνύει τις πραγματικές δυνάμεις της αγοράς τροφίμων. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης δίνουν κίνητρο στις επιχειρήσεις να βελτιώνονται συνεχώς και να τολμούν την καινοτομία. Πιστεύω ότι η επιρροή τους είναι ουσιαστική, γιατί όχι μόνο καθοδηγούν τις τάσεις – όπως ποιότητα, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια – αλλά και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής, ώστε να μπορεί να σταθεί ισότιμα στο διεθνές περιβάλλον.”
Σπύρος Ανδριόπουλος , Digital Marketing Specialist, CEO Aboutnet
“Τα βραβεία τροφίμων τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός που δεν περιορίζεται στην αναγνώριση, αλλά καθοδηγεί και την αγορά. Η ανάδειξη προϊόντων με ποιότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα διαμορφώνει τάσεις, ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και παρακινεί τις επιχειρήσεις σε συνεχή εξέλιξη. Στην Ελλάδα, όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία, οι διακρίσεις λειτουργούν ως μοχλός εξωστρέφειας, προβάλλοντας διεθνώς την αξία των ελληνικών προϊόντων. Έτσι, τα βραβεία αποτελούν ταυτόχρονα αναγνώριση και κίνητρο για πρόοδο σε όλο τον κλάδο.”
Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Εντ.Διδάσκων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Ιδρυτής του medNutrition.gr, Συγγραφέας
Αντώνης Κουτελιδάκης , Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Διευθυντής ΠΜΣ “Διατροφή, Ευζωία και Δημόσια Υγεία”, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θάνος Μιχάλης, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, BSc, BA, MEd, PhD, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών